Ik wil afvallen - Aloe Vera Lydia
22 feb

Ik wil afvallen

Dit roepen veel mensen, maar vervolgens zijn ze niet bereid datgene te doen wat nodig is om te gaan afvallen. Hoe is dat te verklaren?

Brandend verlangen

Pas als de wil om te gaan afvallen ontstaat vanuit een verlangen om bijvoorbeeld weer lekker te kunnen gaan tennissen, meer energie te hebben, er beter uit willen zien en je beter te voelen, weer in je bikini, die bloeddruk naar beneden etc.

Een brandend verlangen komt uit jezelf en niet vanuit een verwachting van iemand anders. Als je dus echt wil dan is de kans groot dat het gaat lukken. Wat ga je vervolgens doen om de kans van slagen te vergroten?

Doelen stellen

Je stelt doelen binnen  wat voor termijn je bijvoorbeeld 30 kg kwijt wil zijn of weer op de tennis baan wil staan of een bepaalde broek weer aan kan etc. Doelen moeten smart (specifiek, meetbaar, acceptabel, resultaatgericht en tijdsgebonden) zijn.

Strategie bepalen

Vervolgens ga je bepalen welke strategie je toe gaat passen, oftewel hoe ga je jouw doelen bereiken. Bijvoorbeeld met behulp van een dietiste of het Forever Fit programma of helemaal zelf. Ga je bewegen op de sportschool, thuis, buiten. Hoe ga je het doen?

Actie

Tenslotte ga je een activiteitenplan opstellen waaruit duidelijk blijkt wat je wanneer gaat doen om je doelen te realiseren.

Kijk eens naar het filmpje van simon Sinek, the golden circle, dat gaat hier over.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *