Aloe Vera museum op Lanzarote - Aloe Vera Lydia
18 sep

Aloe Vera museum op Lanzarote

Door: Inge van Dam, over Aloe Vera

Afgelopen zomer heb ik tijdens mijn vakantie in Lanzarote de aloe vera plant op een nieuwe manier leren kennen in o.a. het Aloe Vera museum . Als tourist op Lanzarote zijn de planten niet te missen, het eiland staat vol met aloe vera en er zijn veel aloe vera verkooppunten. De aloe vera houd niet van regen en op Lanzarote regent het gemiddeld maar 25 dagen per jaar! De bewoners zijn bekend met de werking van de plant en maken er veel gebruik van.

Aloe Vera museum

Tijdens een eilandtour ben ik langs het Aloe vera museum geweest. Bij binnenkomst kreeg iedereen direct een blokje gel in zijn hand geduwd waarvan de helft eigenlijk niet wist wat het precies was. Ik kende de plant al beter dan anderen en had direct door dat het een stukje pure gel uit een aloe vera blad was. Als start van de workshop mochten we het blokje gel door midden breken. Toen kwam ik voor het eerst in aanraking met pure aloe vera gel. Het voelde heel glibberig en snotterig, ja dat klinkt erg vies maar dat was het niet. De gel is helemaal kleurloos en doorzichtig. Deze gel smeerde de bezoekers over hun lichaam en uiteindelijk mochten we het ook opeten wat voor veel bezoekers een grote schok was. Er werd verteld waar de aloe vera voor kan helpen, van maagklachten tot huidziektes.

Demonstratie

Daarna kregen we een demonstratie over hoe we de gel uit een aloe vera barbadensis plant kunnen halen. Van de 216 aloe vera soorten hebben ook maar 6 soorten de helende werking waarvan de barbadensis de meest bruikbare is. Hier leerde ik nieuwe dingen over de plant. Wist je bijvoorbeeld dat alleen de onderste bladeren de helende werking hebben? En dat die helende werking pas nadat de plant 3 jaar is ontstaat? Het meest opvallende was de antioxidant die de plant aanmaakt waarmee de bladeren dichtschroeien als er een afbreekt. Deze antioxidant is een oranje vloeistof waar mensen heel slecht tegen kunnen. Een klein drupje van die vloeistof kan er al voor zorgen dat je binnen 2 minuten naar de wc moet en daar voorlopig kan blijven! Gelukkig is deze vloeistof gemakkelijk te verwijderen door 5 centimeter van de onderkant van het blad af te snijden.

Wat leerde ik nog meer?

  • De aloe vera plant hoort tot de lelie-achtige net als de ui. Het is dus geen cactus!
  • De helende werking uit de aloe vera bestaat uit acemannan, mineralen, aminozuren en enzymen.

Tenslotte kregen we nog een aloe vera koekje, dat voelde voor mij als het meest gezonde koekje dat ik ooit gegeten heb!

desktop-hd

Ga je richting de canarische eilanden? Bezoek dan een van de aloe vera musea!
http://www.aloepluslanzarote.es/museo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *